Tűzoltóság Debrecen

Feltehetően gázrobbanás történt egy szegedi épületben, hárman megsérültek

Helyi hírek Rendőrség

Valószínűsíthetően gázrobbanás történt egy szegedi épületben kedd délután, a balesetnek három sérültje van – közölte kedd este a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Molnár Krisztina elmondta, Szeged Kiskundorozsma városrészében egy ötszáz négyzetméteres épületben történt a robbanás, amelyet valószínűleg gáz okozott. A robbanásban három ember sérült meg, egyiküket a törmelékek alól kellett kiszabadítani. Mindhárom sérültet kórházba vitték a mentők.

A szóvivő arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már nincs senki a romok alatt, a katasztrófavédelem szakemberei jelenleg is helyszíni szemlét tartanak, áramtalanították az épületet, és vizsgálják a baleset körülményeit.

A robbanás következtében tűz nem keletkezett – mondta Molnár Krisztina.

Korábban írtuk:

A Szegedernek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt nyilatkozta, hogy a sajnálatos eset során hárman sérültek meg, a bejelentés a rendőrségre este 6 óra körül érkezett egy robbanásról. Azt is elmondták, hogy az esetet büntetőeljárás keretein belül vizsgálják, azonban további részletet majd csak a megyei katasztrófavédelem tud megosztani, a helyszínelés viszont várhatóan még órákig el fog tartani.

A helyszín valamilyen ipari-mezőgazdasági létesítmény lehet, a telken található, hosszú főépületben történt a robbanás. A 85 méteres épületből úgy 20–30 méter eltűnt, a tető és a falak is romba dőltek – értesült a Szegeder.