Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Életre keltek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren – óriásgaléria

Helyi hírek Kultúra Ország Party Zone

Változatos programok várták a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban húsvétkor: “rügyfakasztó vasárnap” madármegfigyelési napot rendeztek, “vízbevető hétfőn” pedig a húsvéti hagyományokkal ismerkedhettek a vendégek.

A tavasz köszöntéseként húsvét vasárnap madármegfigyelési napot rendeztek. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjainak közreműködésével a látogatók madárodúkat készíthettek, megismerhették a környezetükben használható madárbarát eszközöket.

A Nagyréten pedig Gasztonyi Dániel mestersolymász mutatta be az ősi vadászati módszert. Ugyanitt a Köröstorki Ebtanoda közreműködésével kutyás engedelmességi bemutatót rendeztek, de az érdeklődők találkozhattak terápiás kutyákkal is.

Húsvét hétfőn a skanzen utcáján sétálva, a portákra betérve a látogatók megismerhették a húsvéti tojásfestés praktikáit, a gyerekek pedig a kézműves játszósarokban próbálhatták ki ügyességüket.

Délelőtt tojást kereshetnek a gyerekek a skanzenben, de nem maradhatott el az ünnep egyik leglátványosabb eleme, a húsvéti locsolkodás sem. Népviseletbe öltözött legények vizes vödröket ragadtak, és felkeresték a skanzen házainál a lányokat.

Fotók: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark