Újabb magyar tekvondós kvalifikálta magát a krakkói Európa Játékokra

Sport

A szombati két kvóta megszerzése után vasárnap újabb magyar tekvondós kvalifikálta magát a nyári, krakkói Európa Játékokra, így a sportágnak tíz képviselője lehet ott a lengyel városban.

A bukaresti EJ-selejtezős viadalon, ahol a súlycsoportok győztesei jutottak kvótához, az 57 kilogrammos Márton Luana három – montenegrói, ukrán és francia rivális felett aratott – győzelemmel harcolta ki az első helyet. Ugyanez nem sikerült a plusz 73 kg-ban szereplő Padla Orsolyának, aki bolgár vetélytárssal szemben maradt alul a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint.

Márton Luanához hasonlatosan ikertestvére, Viviana is kvótát szerzett a lengyelországi viadalra, miután szombaton a 67 kilósok között bolgár, dán és ukrán riválisát is magabiztosan verte. Aranyéremmel zárt, és ugyancsak EJ-résztvevő lett a 46 kilós Csáki Hanna is. Korábban heten – Salim Omar, Salim Sharif, Józsa Levente, Bailey Kelen, Patakfalvy Luca, Füredi Rebeka és Patakfalvy Csenge – már a ranglistahelyezésük alapján kvalifikálták magukat a június 21. és július 2. közötti eseményre.