Gogol utca

Ma még beleszólhatnak a szegediek, milyen legyen a megújult Gogol utca

Gazdaság Helyi hírek

Akik lemaradtak a felújítás kapcsán összehívott lakossági fórumról, online is tehetnek javaslatokat a Gogol utca felújítására. A szegedi önkormányzat űrlapját vasárnapig lehet kitölteni.

A szegedi önkormányzat egy Google-űrlap segítségével kérdezi meg a szegedieket, hogyan kellene átalakítani, felújítani a Gogol utcát. A témában lakossági fórumot is tartottak március végén – aki erről lemaradt, online még tehet javaslatokat, az űrlapot április 16-áig, vasárnapig lehet kitölteni.

Tavaly szeptemberben döntött úgy a Jogi Bizottság, hogy elindítják az utca teljes rekonstrukciójának tervezését, és a szegediek véleményét is figyelembe szeretnék venni.  A Tisza Lajos körút és a Londoni körút közötti utcák megújítását már régóta tervezi az önkormányzat, a Gutenberg utcát már jó ideje keresztül-kasul is járhatjuk, ahogy a Kölcsey utcát is. Ezekhez hasonló elképzelései vannak a tervezőknek az utóbbi meghosszabbításával, a Gogol utcával is.

Megkérdezik a szegedieket, milyen legyen a megújult Gogol utca

A tervezőnek, a helyzet felmérése után ki kell majd dolgoznia a járda, a zöldsáv és az útburkolat megújítását, biztosítani kell az illeszkedést a meglévő épületekhez, és figyelembe kell vennie a közműveket. – Komoly feladat, a belvárosi helyszínből adódó rengeteg problémával. Csak remélhetjük, hogy mire a végére érünk, lesz EU-s pénz is – mondta még szeptemberben Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Nyitókép: Frank Yvette