Társadalmi integrációt segítő program zárul Miskolcon

Helyi hírek

Több ezer, jellemzően halmozottan hátrányos helyzetű, szociális és anyagi gondokkal küzdő vasgyári lakos vett részt közösségi, valamint foglalkoztatást és társadalmi felzárkózást segítő programokban 2016 óta egy márciusban záruló projektnek köszönhetően.

A miskolci polgármesteri hivatal sajtó, kommunikációs és városmarketing osztálya csütörtöki közleményében azt írta, hogy a Vasgyárban élők olyan szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi és közbiztonsági programokon vehettek részt, mint például családi napok, sportfoglalkozások, táncház, és filmklub.

Hozzátették, a miskolci önkormányzat és konzorciumi partnerei – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, valamint a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény – a közösségfejlesztő programok mellett életvezetési és munkavállalási tanácsadást, valamint folyamatos szociális munkát is biztosított az itt élőknek.

A célcsoportot a Vasgyárban élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő személyek és családok alkották. Csaknem 160 ember számára egyéni fejlesztési tervet is készítettek.

A közlemény szerint a projekt elősegítette a “Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja – Vasgyári program” megvalósítását, melyben több mint negyven lakás, valamint a helyi közösségi ház is megújult az elmúlt években.

A 2016 novemberében indult Társadalmi integrációt elősegítő beavatkozások a Vasgyárban című TOP-projekt márciusban zárul.

A projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A támogatás összege csaknem 280 millió forint volt.

(MTI)