Kósa Lajos orosz-ukrán háború

Kósa Lajos annyira békét szeretne már, hogy szinte megsajnáltuk

Helyi hírek

A Hír TV Napi aktuális című műsorában vendégeskedett Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Debrecen korábbi polgármestere.

A beszélgetés témája ezúttal az orosz-ukrán háború volt, ezzel kapcsolatban Kósa Lajos (aki honvédelmi bizottság elnöke is a parlamentben) úgy vélekedett, miután a Fidesz kiadott egy “békepárti” nyilatkozatot, ők békepártiak. Szerinte ezért támad bennünket mindenki, hiszen – véli Kósa – az európai politikai elit háborús lázban ég.

Kósa Lajos szerint bár meghallják Európában, hogy “a magyarok békepártiak”, nem hallgatnak ránk. A debreceni fideszes képviselő azt gondolja, ezt a háborút nem lehet megnyerni, ennek csak vesztese lesz. Majd közölte:

Egy biztos, minden háborúnak valahogy a béke lesz a lezárása. Nem tarthatnak a háborúk örökké, csak az a kérdés, hogy a résztvevők mekkora veszteséget fognak elszenvedni.

Kósa Lajos úgy értesült, hogy Amerika az ukránokon keresztül vívja nagyhatalmi játszmáit, ez pedig Ukrajna számára végzetes. (Zelenszkijnek szólt már valaki Kósa nagy “leleplezéséről”?) Az orosz kivonulást Kósa meg sem említette.

Majd arról beszélt, hogy Európa nem tudott megszabadulni az energiafüggőségtől. (A németek épp tegnap jelentették be, hogy leváltak az orosz gázról.) Szerinte ugyanis nem jó Oroszországot Amerikára, vagy más, kizárólagos forrásra cserélni. Kósa Lajos tudomása szerint az energiaárakat a szankciók, meg a háború (ebben a sorrendben említette) lőtte ki az égbe.

Kósa arról is beszélt, hogy szerinte ez a háború azt tette világossá, hogy a Nyugat által uralt világgazdaságnak vége van. Említette, a szankciókat amelyeket Délkelet-Ázsia, Latin-Amerika stb. országai nem vezettek be Oroszország ellen, ezzel pedig új piacot jelentenek neki.

Az EU-s szankciók helyett (a fideszes propagandával ellentétben nem ezek indították be a brutális inflációt, hanem a korábban bevezetett ársapkák) Kósa Lajosnak jobb ötlete ezúttal sem volt arra, hogy Európának mit kellett volna lépnie válaszul az orosz agresszióra. Ja, de, tudjuk: a béke… Orosz kivonulás nélkül pedig sejthető, hogy milyen békére gondolt a Fidesz debreceni szócsöve.

Szó esett még az ellenzék külföldről kapott közel 4 (!!!) milliárd forintjáról, melynek kapcsán Kósa Lajos, végtelen közpénzzel gazdálkodó Fidesz embere azt a következtetést szűrte le, hogy az ellenzéket megvásárolták. “Dollárbaloldal” – ismételte szégyellősen Kósa a Fidesz agytrösztjei által kitalált mantrát.