Eddig 740 család igényelt szociális alapon tűzifát Nyíregyházán

Helyi hírek

December elsején újra elindult a szociális tűzifaprogram Nyíregyházán, melynek keretében a családok 5 mázsa tüzelőanyagot igényelhetnek, a rendelkezésre álló ötezer mázsa tűzifából. Ezt az igényt a háztartások a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be. Az intézmény ezt követően a meghatározott eljárásrend szerint bírálja el az igényeket.

A programnak több évtizedes hagyománya van a városban, az igényléseket idén is a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül lehet leadni. Személyesen és telefonon is lehet jelentkezni, amelyet nemcsak a rászorulók, hanem a rászoruló környezetében élő hozzátartozók vagy ismerősök is jelenthetnek.

Háztartásonként 5 mázsa tűzifát a NYÍRVV Nonprofit Kft. telephelyén, Nyíregyházán, a Tüzér u. 2–4. szám alatt vehetik át az igénylők. A hazaszállításról ezúttal is mindenkinek magának kell gondoskodnia. Mindezen felül a téli krízishelyzet idejére az önkormányzat tartalék tűzifát is elkülönített. A rászorulók számára mintegy 5000 mázsa fát osztanak ki az idei évben, emellett mintegy 1500 mázsa tartalék tűzifát vásárolt az önkormányzat.

„740 kérvény érkezett be hozzánk eddig, 720 családot már kiértesítettünk és 600-an már át is vették a tűzifát. Ez 3 ezer mázsa tűzifát jelent a szezonban. Mindenkit adott időpontra hívunk, vagy pénteken lehet pótolni az átvételt. Akik még nem igényeltek, de rászorulók, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be az igényüket, ők, ha szükséges, helyszíni szemlét tartanak a rászorultság megállapítása miatt, majd értesítik a NYÍRVV-t, hogy kapják meg a tűzifát” – mondta el Jászai Menyhért alpolgármester.