Kósa Lajos ügyvédjének cége robbantott a lakóházakhoz közeli újranyitott recski kőbányában

Ország

Két nagy robbanásra riadtak a recskiek, miután az Andezit-Bau Kft. által 2020-ban újranyitott kőbányában kőzetjövesztő robbantásokat tartottak pénteken a lakóházaktól körülbelül 200-250 méterre. A Kósa Lajos ügyvédjéhez köthető cég vezetője a helyiek szerint ígéretett tett arra, hogy a robbantás előtt értesíteni fogják őket, de ez elmondásuk alapján nem történt meg. Volt aki a robbanásra riadt, még az ágy is megremegett alatta. Többen az utcára szaladtak, rokonokhoz mentek riadalmukban – írja a 444.

Szombaton Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője jelentkezett be a helyszínről. A videóból kiderült, hogy évtizedek óta zajlik bányászati tevékenység a környéken, de nem a település közigazgatási hátárán belül, hanem több kilométerre.

Egy helyi lakos elmondta, hogy a kőfejtőt már 40 évvel ezellőtt lezárták, pont a lakóházak közelsége miatt. A 444 arról is ír, hogy a bánya újranyitása a covid járvány alatt történt meg, amikor a polgármester egyszemélyben dönthetett az engedély megadásáról. Nagy Sándor a lap szerint a döntést azzal indokolta, hogy a bányából származó bevételek nélkül nem tudnák üzemeltetni az óvodát a faluban.

Kósa Lajos ügyvédjéhez köthető cég nyithat bányát Recsken, a lakosság háborog