Dűtött-borított a keddi esti vihar – gyökerestől kifordult fák, megbomlott tetők és hulló vakolat várta a tűzoltókat

Helyi hírek

A kedd esti viharos idő miatt már éjfél után riasztották a tűzoltókat műszaki beavatkozásokra – számolt be a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Debrecenben, a Vásáry István utcában egy általános iskola felújításához használ szigetelő anyag egy részét lefújta a szél a tetőről. Ezután vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók a Szoboszlói útra, ott egy fa az úttestre dőlt.

A Panoráma úton is útzárat képezett egy tizenöt méteres fa. Forgalmi akadályt okozott még a Heltai Gábor utcában is egy fa, a Görgey utcában és az Édenkert utcában is. Lakóház oldalára dőlt egy fa a debreceni Juhász Gyula utcában is. Minden esetben motoros láncfűrésszel dolgoztak a tűzoltók.

A Pilinszky János utcában, leszáradt ágak hasadtak le, melyek a gépjármű forgalmat veszélyeztették.

A Vár utcában pedig egy épület vakolata lazult meg és parkoló autóra hullott. A meglazult részeket kéziszerszámokkal távolították el a tűzoltók.

Nem csak a megyeszékhelyen jelentettek problémát a kidőlt fák. Hajdúhadház közelében is úttestre dőlt fa miatt riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat.

Pocsaj közelében egy húsz méteres fa gyökerestől fordult ki, a forgalmat akadályozta.

A létavértesi önkormányzati tűzoltók szintén motoros láncfűrésszel távolították el a fát az útról. Hajdúböszörményben, a Bél Mátyás utcában egy épület
tűzfalára és kerítésre borult fát kellett eltávolítani a város tűzoltóinak.

Hencidán, az Arany János utcában telefonvezetékre dőlt faágat emeltek le a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók, mert az ág egy lakóházat is veszélyeztetett.

Hajdúsámsonban, a Harmat utcában egy csarnok épület lemeztetejét bontotta meg a szél. A meglazult elemeket gépezetes tolólétrán át emelték le a tűzoltók.

Fotó: illusztráció

Van, ahol már a havi csapadékösszeg kétszerese is lehullott, Hajdú-Biharban zivatarokra figyelmeztet a meteorológia