fenyő

Hétfőtől díjmentesen szállítják el a házak elé kitett fenyőfákat Szegeden

Gazdaság Helyi hírek

Vízkereszt napját azaz, január 6-át követően sokan bontják le a karácsonyfát, január 9-én, hétfőn pedig megkezdődik a fenyőfák összegyűjtése Szegeden is.

A Szegedi Hulladékgazdálkodás munkatársai február 3-áig, négy héten keresztül gyűjtik és szállítják el díjmentesen a közterületre kitett fenyőket – írja közösségi oldalán a társaság.

A kiszolgált karácsonyfákat reggel hat óráig a kommunális hulladékgyűjtők mellé kell kihelyezni. A szakemberek arra kérik a szegedieket, hogy a kidobásra ítélt fenyőfákat dísz, szaloncukor papír, fenyőfatalp nélkül helyezzék ki házaik elé, oda, ahová a kukákat is ki szokták rakni.

Amennyiben a kihelyezett fenyő hossza meghaladja a másfél métert, arra kérik a tulajdonosát, vágja azt ketté, mert a szállítójármű garat részébe ennél nagyobb hulladék nem helyezhető be.

A 79 ezer szegedi háztartásból nagyjából 50 tonna fenyőt szállítanak el a következő négy hétben.

A fenyőfák nyitvatartási időben ugyancsak térítésmentesen leadhatók a társaság üzemeltetésében lévő hulladékudvarokban is.

Arra is kérik a szegedieket, hogy a szelektív gyűjtőszigetek és a szelektív anyagok begyűjtésére kihelyezett hulladékgyűjtők köré ne tegyék ki a feleslegessé vált fenyőfáikat.