Rozsrétszőlő út Nyíregyháza

80 százalékban elkészült a Rozsrétszőlői bekötőút

Helyi hírek

Kiszélesítették és felújították a rozsrétszőlői bekötőutat, amely jelenleg 80 százalékos készültségi állapotban van.  Az út nemcsak az ott működő gyárak telephelyei számára különösen fontos az árukiszolgálás és ármozgatás szempontjából, hanem a térség lakóinak is.

A munkálatok állását december 19-én Vassné Harman Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson tekintette meg. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert, ebből a TOP forrásból tudják korszerűsíteni a szakaszt.

Gépek dolgoztak a helyszínen hétfő délután is. A területet már átadták a téli üzemeltetés számára, azonban néhány apróbb simítást még elvégeznek a kivitelezők. A közlekedők jövő év elejétől vehetik birtokba majd a felújított bekötőt, a benzinkúttól kezdve a körforgalomig végig korszerűsítették a burkolatot, és elkészültek a csapadékelvezető árkok is.

„Ezt az utat Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból készíti el, majdnem 1 km útszakaszról beszélünk. Ez az út most 80 százalékos készültségi fokon áll, december 5-ével átadtuk téli üzemeltetésre, 2023 tavaszán fejezik be az elmaradt munkálatokat.”

fotó:Facebook/Kovács Ferenc