Dömötör: a nemzeti konzultáció újra bizonyított – de mit?

Ország

Állan­dóan résen kell lennie a magyar kormánynak, mert bármikor újra előkerülhetnek szankciós javaslatok – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese. Az interjúban elhangzott, hogy 1,363 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt. Korábbi állami felmérések közül kettő volt, ami  ezt lényegesen túlszárnyalta. A Stop Soros kampányban 2,4 millió, míg az első koronavírussal kapcsolatos konzultációban 1,7 millió válaszról dobott be számot az állam.

Dömötör Csabát arról is kérdezte a lap, hogy milyen kormányzati lépések várhatók a szankciók ellen a továbbiakban, amire azt mondta:

Az, hogy mikor kerülnek napirendre újabb szankciós javaslatok és milyen módon, nem csak rajtunk múlik. Bármelyik tanácsülésen, bármelyik kormányfői csúcson felvethetik ezeket, ezért állandóan résen kell lennünk. Az elmúlt hetekben a gázszektor és a nukleáris energia bevonását vették napirendre. Mind a kettő húsbavágó lenne Magyarország számára.

Mikor lesz 2023-as költségvetés?

A lap azt firtatta, hogy mikor készül el a 2023-as költségvetés, hiszen korbban arról volt szó, hogy december elején véglegesítik  a jövőévi számokat.

Aki követi a kormány lépéseit, láthatja, hogy amint megszületik egy döntés, azonnal tájékoztatjuk róla a nyilvánosságot. Rendkívüli időszakban rendkívüli döntésekre van szükség. Árstopokra, kamatstopra, további rezsitámogatásra – tért ki a kérdés elől válaszában Dömötör.

A jövő évi költségvetésnek a rezsivédelmet és a munkahelyek védelmét kell szolgálnia. Nehéz évet zárunk, és nem tűnik sétagaloppnak 2023 sem. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a különböző válságokkal terhelt világban Európa újra megtalálja a hangját és erejét, Magyarország pedig anyagi és fizikai biztonságát.

 

Meghosszabbítja a kormány a “nemzeti konzultáció” kitöltési határidejét

“Nemzeti konzultáció”: Pósán László felmondta a leckét, azt sem bánja, ha kiröhögjük