Németh Sándor diákok

A tanáraikért kiálló, nem engedelmességre nevelt diákokat gyalázta a Fidesztől milliárdokat kapó hitgyülis Németh Sándor

Ország

A Kérdések a Hit Gyülekezetéről nevű nyilvános Facebook-csoportban szúrt ki Hadházy Ákos egy videórészletet, amelyben Németh Sándor, az ATV többségi tulajdonosa és a Hit Gyülekezete vezető lelkésze sajátosan értelmezi a világot.

Németh arról beszél, nem vitatja, hogy a tanároknak van érdeksérelme, de hogy “belerántották” a tinédzser gyerekeket ebbe a dologba, az egy nagyon sötét dolog.

Azt mondja, a tizenéveseket nem lázadásra kell először tanítani, hanem először tanuljanak,

de meg kell tanulni a tekintélyhez való helyes viszonyulást.

Németh Sándor szerint egy 15-16 éves “máma” azt tanulja meg,

hogy kell belemászni nálánál fontosabb, értékesebb embereknek a méltóságába. Említi a trágár kifejezéseket is, majd arról beszél, hogy “ilyen rombolást nem lehet végezni a fiatalok körében”.

Az ATV többségi tulajdonosa szerint “az, hogy tinédzsereket, sőt még kisgyerekeket is kivisznek erre és belevonnak ebbe, veszélyes, mert hát tudjuk, hogy te is voltál gyerek, én is, de akkor nem a lázadásra tanítottak bennünket, hanem engedelmességre”.

Németh azzal is példálózik, hogy akkoriban még nem voltak pszichológusok, volt viszont fizikai erő. Mert azért sokszor ő is elment a falig, sőt azon is túl. Voltak is emlékezetes verések, amiket kapott, és úgy tűnik, leragadt egy pár évtizeddel korábbi világban.