Reagált a Volánbusz – kiderült, hogy mi lesz a nagy felzúdulást keltő Debrecen-Hajdúböszörmény járatok menetrendjével

Helyi hírek

Ahogy arról korábban hírt adtunk nagy felháborodást és megdöbbenést váltott ki az az értesülés Hajdúböszörmény vezetésében, mely szerint  drasztikus járatcsökkenés várható Debrecen  és Hajdúböszörmény között. Még Tiba Istvánt, a  térség országgyűlési képviselőjét is intézkedésre sarkallták. Öt nappal a felháborodás után megérkezett a Volánbusz válasza: nem lesz itt semmilyen járatritkítás.

„Szeretnénk leszögezni, hogy a Hajdúböszörmény érintésével közlekedő járatok menetrendje 2023. január 1-től nem változik, az írásaikban említett viszonylatok esetében egyetlen járat sem szűnik meg, azokat továbbra is a 2022. évben megszokott időpontokban lehet majd igénybe venni.
A félreértés lehetséges oka ( ahogy azt a DERKE már korábban felvetette,  szerk ) , hogy a www.menetrendek.hu weboldalon található internetes menetrendi keresőben 2023. évre megjelenő adatok fokozatosan lettek teljes körűen feltöltve!

Csak kisebb korrekciókat tartalmaz az új Volán menetrend Debrecen és Hajdúböszörmény között

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Volánbusz hivatalos oldalán, a www.volanbusz.hu oldalon mindig hiteles és friss közlekedési híreket találnak az utasok utazásuk megtervezéséhez, a települést érintő járatok jelenleg érvényes menetrendje is megtalálható – pdf formátumban – társaságunk honlapján.
A Volánbusz december 11-én új menetrendet vezetett be, ami lényegében csak kisebb korrekciókat tartalmaz Hajdú-Bihar megye vonatkozásában. (A megyét érintő változásokról bővebb információ ezen az oldalunkon található.)
Ebből is látható, hogy a Volánbusz járatritkítást nem vezetett be és nem is tervez, épp ellenkezőleg: a mostani módosításoknak is az a célja, hogy a közúti közösségi közlekedés még versenyképesebb legyen az egyéni közlekedéssel szemben. Ezért a december 11-től érvényes menetrend összeállításakor a Volánbusz arra törekedett, hogy szolgáltatásai még jobban igazodjanak a Hajdú-Bihar megyeiek, azon belül pedig a hajdúböszörményiek utazási szokásaihoz.” – zárul a társaság válasza.

Kiakadt a hajdúböszörményi önkormányzat a Volán járatritkításai miatt

Ritkítják a helyközi buszok menetrendjét? – találtak magyarázatot a jelenségre