A szegedi sétálóutcán támadták meg a kutyák anyát és lányát

Helyi hírek Rendőrség

Két nőt haraptak meg egy gondatlan gazda kutyái Szeged belvárosában. A rendőrök előállították a férfit, az állatokat pedig átadták az ebrendészetnek – írta közleményében a police.hu.

A rendőrségre 2022. november 12-én éjszaka érkezett bejelentés, mely szerint Szegeden a belvárosban egy figyelmetlen gazda kutyái megharaptak két nőt. Az állatokat tartó férfi a helyszínről megpróbált távozni, ám az egyenruhások rövid időn belül a sértettek segítségére siettek, ahol elfogták és előállították a kutyatulajdonost.

A férfinak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt kell felelnie, a két kutyát a rendőrök átadták az ebrendészeti telepnek.

At esetről az RTL Klub híradója is beszámolt. – Az állatok egymáshoz voltak láncolva, gazdájuk egy padon aludt. Váratlanul rontottak neki először a 12 éves kislánynak, majd anyjának. A nő súlyosan, a gyerek könnyebben sérült meg. Anya és lánya úgy tudják, a kutyák másokat is megharaptak korábban – írták.

A sértett anyuka közösségi oldalán is részletesen beszámolt az esetről. – Ez hihetetlen, rosszabb is lehetett volna…, természetesen nem voltak oltva a kutyák. A gazdája olyan részeg volt, hogy azt se vette észre mit csinálnak a kutyái – írta.