Szeged-Csanád GA

A nézőcsúcs ellenére simán győzött a Diósgyőr Szegeden

Helyi hírek Ország Sport

Az első félidőben egy véleményes tizenegyes zavart okozott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékában és később már nem sikerült behozni a hátrányt.

Szezonbeli nézőcsúcs, 3200 néző előtt kezdődött a rangadó. Mindkét csapat bátran játszott, jó iramú volt a kezdés, de egy-egy helyzeten kívül nem volt veszélyben egyik kapu sem. A Diósgyőr némi mezőnyfölényt harcolt ki a félidő második felében, de nem volt komoly nyomás alatt a hazai kapu.

A 36. percben Gajdos csapott össze a tizenhatoson belül egy diósgyőri támadóval, annak ellenére, hogy inkább a vendég játékos tűnt szabálytalannak a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a jó irányba vetődő Takács keze mellett a jobb sarokba lőtte Lukács. 0-1.

Zavart okozott a véleményes tizenegyes és az abból született gól, amit kihasználtak a vendégek. Jurek jól érkezett a hosszún, csinált egy cselt és a hosszúba lőtt a 41. percben.

Nem indult jól a második félidő. Simon vesztett labdát a tizenhatoson belül, majd utánanyúlt Eppelnek, aki rutinosan el is esett. A játékvezető újabb tizenegyest adott, és sárga lapot mutatott fel Simonnak.

A büntetőt Eppel higgadtan értékesítette. 0-3.

– A Diósgyőr a hibáinkat és a játékvezető jószívűségét kihasználva magabiztosan nyert, vereségünkkel az 5. helyen állunk a bajnokságban. Folytatás szerdán, a Kazincbarcika ellen idegenben – írja a csapat hivatalos portálja a meccstudósításban.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – A meccs első félidejének végén nagy hibákat követtünk el, majd a második félidőben is megvoltak ezek a bakik. A fiúk bizonyítani akartak, nagy volt az elvárás, de sajnálom őket, hogy ez most így sikerült.

KUZNYECOV SZERGEJ: – Jó iramú mérkőzést játszottunk, örülünk a sok szempontból is fontos győzelemnek. A Szeged elleni kupamérkőzés emlékei még bennünk éltek, ezért is lényeges, hogy most sok helyzetet kidolgozva szereztük meg a három pontot.

SZEGED-CSANÁD GA–DVTK 0–3 (0–2)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 3271 néző. Vezette: Takács Tamás (Szert Balázs, Csatári Tibor)

SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey, Szilágyi, Temesvári, Tóth B. – Simon Á. (Sipos Sz., 59.), Szatmári L. (Farkas A., a szünetben) – Papp Á. (Bíró B., 82.), Szakály D. (Dobronoky, 59.), Gajdos (Pintér Á., 59.) – Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

DIÓSGYŐR: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Bényei (Radics, 83.), Cseke B., Koman (Bertus, a szünetben), Holdampf (Jurek, 21.) – Lukács D. (Papp M., 73.), Gera D. (Eppel, a szünetben). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Gólszerző: Lukács D. (36., 11-esből), Jurek (41.), Eppel (49., 11-esből)