időjárás, ősz, napsütés, kirándulás

Péntek reggelre már fagyhat is Szegeden

Helyi hírek Ország

Csütörtökön sok lesz a napsütés, felhősebb időszakok nyugaton lehetnek, de esni itt sem fog. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 12-17 fokra készülhetünk.

Péntek hajnalban a keleti országrészben többfelé előfordulhat gyenge fagy. Az idokep.hu előrejelzése szerint Szegeden mínusz egy fok várható, de a fagyzugos helyeken az országban -3, -4 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Az Alföldön pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, így szűrt napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik. Délután 12-19 – Szegeden 17 – fokot mérhetünk.

Szombaton reggel 12 fokkal lehet melegebb nálunk, mint egy nappal korábban volt, az előrejelzések szerint 11 fok lesz a minimum hőmérséklet. Felhős idő várható. Napközben nyugat felől egyre több helyen készülhetünk esőre, záporokra, így Szeged környékén is. Késő délután az elvonuló csapadéktömb mögött északnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12-19 fok között alakulhat.

Vasárnap szakadozott lesz felettünk a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csak néhol északkeleten fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délnyugati szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban párás, ködös tájakra is számíthatunk. Délután 14-22 fok valószínű.

Hétfő a párás, ködös reggel után változóan felhős-napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. Napközben 15-24 fok ígérkezik, Szegedre 23 fokos nappali csúcshőmérsékletet jelez előre az idokep.hu.

Nyitókép: Frank Yvette