Tanárok sztrájkja a Széchenyi téren

Élőlánc szerveződik csütörtökre a szegedi és Szeged környéki iskolákért

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

Október 20-ára, csütörtökre 17 órától szervez tiltakozást a VVL – Veritas Virtus Libertas és a STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja. Az élőlánc a Dugonics tértől indul és abba bárki beállhat.

A pedagógusok hónapok óta küzdenek országszerte az oktatásügy jobbá tétele és a nevelésben-oktatásban dolgozók társadalmi megbecsültségéért. A szegedi és Szeged környéki oktatási intézmények közös nyilatkozatban fogalmazták meg, hogy egymással szolidaritást vállalva folytatják békés akcióikat céljaik eléréséért.

– Szeged szabadságszerető polgárainak közössége már tanúbizonyságot tett október 5-én arról, hogy érti és támogatja törekvéseinket. Most újra megszólítjuk a szülőket, nagyszülőket, városunkban tanuló diákokat, a közoktatásban és az egyetemen dolgozó kollégáinkat, hogy csatlakozzanak hozzánk október 20-án délután, hogy szimbolikusan összekapaszkodva egy élőlánccal nyilvánítsuk ki közös akaratunkat: egy demokratikus, méltó színvonalú, elhivatott és megbecsült pedagógusokkal együttműködő oktatási szisztéma létrehozását – írják közösségi oldalukon.

Az október 20-ai esemény forgatókönyve:
16:45- 17:00 gyülekező a Dugonics téren
17:00- 17:45 élőlánc, körbejár az oktatás szabadságának fáklyája
18:00- 19:00 a szegedi és Szeged környéki iskolák közös nyilatkozatának felolvasása, beszédek
énekel a Szegedi Tanárok Kórusa, verset mond Fabulya Andrea – tanár

Szervezők: Bató Ágnes, Hegyi Adrienn, Huber Máté, Huzián Péter, Körmendi Zoltán (VVL), Mészáros Imre (STEP), Papp Bence Gábor (VVL) és Toperczer Judit.

Nyitókép: tanárok demonstrációja a Széchenyi téren. Fotó: Frank Yvette