Elaludt a lopott autóban a kiskunmajsai férfi

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás, jármű önkényes elvételének kísérlete, magánlaksértés és rongálás miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető egy bekerített családi ház udvarából ittasan úgy akarta elvinni az indítókulccsal együtt ott parkoló autót, hogy közben kidöntötte a lámpaoszlopot és mindent megrongált, közel 900 ezer forint kárt okozva.

A vád szerint a kiskunmajsai férfi idén május 10-én, éjszaka, a kerítésen átmászva bejutott egy helybeli családi ház udvarába, és a benne hagyott indítókulccsal ott parkoló személyautót beindította azért, hogy azzal elhajtson. Miközben az udvarból próbált kiállni, az ott lévő lámpaoszlopot kitörte, majd a sértett virágkaspóinak, ágaprító gépének és hulladéktároló edényének nekihajtva a járművet is megrongálta, közel 900 ezer forint kárt okozva a tulajdonosnak. A férfi végül nem tudott távozni az udvarból, mivel a járművel fennakadt a kukában, majd pedig ittassága miatt az utastérben elaludt.

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, mert néhány héttel korábban fivérével együtt egy környékbeli tanyáról fémhulladékot akartak ellopni. Tervük azonban meghiúsult, mert bár már mindent összekészítettek, a gazda időközben hazaérkezett, így semmit nem tudtak elvinni.

Szintén a két testvér számlájára írható a helyi sütöde udvaráról két rozsdamentes acélból készült sütőkocsi ellopása. A helyszínre érkező kiskunhalasi rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően azonban a sértett a sütőkocsikat visszakapta.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű fivéreket üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, a fiatalabb férfit emellett jármű önkényes elvételének kísérletével, magánlaksértés, továbbá rongálás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.