Szakmafesztivál Szeged

Újra megrendezték a Dugonics téren Szakmafesztivált

Gazdaság Helyi hírek

Tíz szegedi szakképző iskola készült a Dugonics téren számtalan programmal kicsiknek és nagyoknak az idei Szakmafesztiválon, aminek meg is lett az eredménye. A jó időben nagyon sokan kilátogattak a rendezvényre.

A Szegedi Szakképzési Centrum családi programja az idén már másodszor igyekezett a felső tagozatos általános iskolások pályaválasztását segíteni. A program arra hivatott, hogy a fiatalok tisztábban láthassák a jövőjüket. A rendezvény segített a szülőknek és gyermekeiknek, hogy betekintést nyerjenek a különböző szakmák hátterébe, megkönnyítve a pályaválasztást.

Tíz szegedi szakképző iskola vonul fel, hogy megmutassa magát a választás előtt álló fiataloknak. Interaktív bemutatóikkal nem csupán abba engedtek bepillantást, hogyan zajlik az oktatás az adott intézmény falain belül, hanem arra is rámutattak, hogy melyek a szóban forgó szakma előnyei vagy hátrányai.

Talán a korai felnőttkor egyik leghatalmasabb döntése, hogy merre tovább az általános iskola után. Felelősségteljes döntés, a növekvő választási lehetőség pedig nem könnyíti meg a helyzetet. Éppen ezért volt érdemes ellátogatni a rendezvényre az egész családdal, hogy utána otthon együtt latolgathassák a lehetőségeket a prospektusok és élmények “felett”.

Fotók: Frank Yvette