Mihály-napi vásár Debrecenben

Hol legyen a Mihály-napi vásár? Szavazást indítottak

Helyi hírek

Mint arról beszámoltunk, idén ősszel elmarad a nagy őszi kirakodóvásár Debrecenben. A hivatalos indoklás megemlíti, számos lakossági panasz is érkezett a rendezvény miatt.

A szervezők azt közölték, keresik az új helyszínt, a DERKE – Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület pedig szavazásra bocsátotta a témát. Négy alternatív lehetőséget vetettek fel, de egyéb ötletektől sem zárkóznak el:

Nyugati “kiskörút” (Nagy Imre utca – Tisza István utca – Antall József utca):
Hétvégén egyébként is gyér a forgalom ott, lényegesen kevésbé zavarná a forgalmat és jól megkerülhető. Hátránya, hogy a keresztező utcák forgalmát mindenképp fenn kellene tartani és problémás lenne az átjárás. A parkolás sem lenne egyszerű, viszont jó közösségi közlekedéssel többletjáratokkal jól kiszolgálható a terület a város bármely részéről.
Vágóhíd utca és a Zsibi:
Maga a Vágóhíd uca kellően széles, az út lezárása nélkül is van bőven hely, nem is beszélve arról, hogy a Zsibi területe is bevonható. Parkolás azért itt sem lenne egyszerű, mert vagy vásár van, vagy parkoló.
Nagyerdei Stadion:
A stadion és környéke Kelet-magyarország legnagyobb fesztiválját is elbírja. Parkolni itt se nagyon lehet, már csak az a kérdés, hogy mennyire szerencsés egy újabb rendezvénnyel terhelni a Nagyerdőt.
Repülőtér:
Hely van. Parkoláshoz is. Hátránya, hogy a légiforgalom korlátozásra szorulhat, igaz ez még mindig keesebb embert érint hátrányosan, mint máshol.

Szavazni itt lehet.