Hadházy: ha a kormány átveri az EU-t, akár Mészáros számlájára is utalhatják a magyar emberek pénzét

Ország

Hadházy Ákos a Facebook oldalán számolt be arról, hogy Daniel Freund EP-képviselő közzétette, hogy a Bizottság nem ad tájékoztatást az Európai Parlamentnek arról, hogy mit válaszolt a magyar kormány az úgynevezett jogállamisági eljárásban.

A magyar kormányról pedig nyilván senki nem is feltételezte, hogy magától nyilvánosságra hozza a hazudozásait.

– írta a politikus, aki szerint azért lenne fontos rálátni a tárgyalások menetére, mert ismerjük a kormány módszereit, tudjuk, hogy képesek bármit hazudni és bármit megígérni.

A képviselő szerint, ha képesek átverni a Bizottságot és valódi garanciák (például az Európai Ügyészséghez csatlakozás) nélkül megkapják a pénzt, akkor ott tartunk megint csak, ahol a part szakad, ennyi erővel át is utalhatnák az egészet Mészáros Lőrinc számlájára.

Fontos, hogy mi őszintén azt szeretnénk, hogy ezt a pénzt (a helyreállítási alapot é a következő ciklus költségvetési forrásait is) megkapja Magyarország, mert erre szüksége van a magyar embereknek, önkormányzatoknak, vállalkozásoknak.

Sok a korrupció, megindítja a jogállamisághoz kötődő mechanizmust Magyarország ellen az Európai Bizottság

– jelentette ki, és elmondta, hogy azt viszont nem akarják, hogy a Fidesz továbbra is ebből finanszírozza a rendszer működését, ebből fizesse ki az őt kiszolgáló oligarchákat és médianyaloncokat.

Minden eurocent, amit a Fidesz ellop, nemhogy nem válik előnyére az országnak, de tovább löki a mély szakadékba.

– tette hozzá.