SZIN sajtótájékoztató

Idén is SZIN-re lép a kormányhivatal, a NAV, a rendőrség és a fogyasztóvédelem

Gazdaság Helyi hírek Party Zone Rendőrség

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal augusztus 24-27-ig Szegeden, a Partfürdőn naponta 14 órától 19 óráig várja a Szegedi Ifjúsági Napokon fesztiválozókat. A Civil Faluban, a kormányablakbuszban ügyfélszolgálattal, valamint környezetvédelmi, fogyasztóvédelmi interaktív tájékoztatókkal állnak a látogatók rendelkezésére.

A részletekről a kormányhivatal, a fogyasztóvédelem, a rendőrség és az adóhivatal kedden délután tartott közös sajtótájékoztatót a helyszínen. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, azt emelte ki, hogy munkájukban a magyar családok védelmére koncentrálnak és legfontosabb feladatuk a tájékoztatás. Kollégái jelen lesznek a fesztiválon, ezzel is megmutatva, hogy a cselekvő fogyasztóvédelem az igazán eredményes.

Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője hangsúlyozta, elveszített okmányokat lehet náluk pótolni, illetve a veszélyhelyzetben lejárókat megújítani. Ez utóbbi különösen fontos, megyénkben ugyanis még mindig 10 ezer lejárt okmányról tudnak, és bizonyára a SZIN-ezők között is jó néhány „érdekelt” lesz majd. Kupakot is gyűjtenek, amivel a GEMMA központot támogatják.

Megtudtuk, Idén is lesz alkoholszintmérés, ez a kezdeményezés a legutóbbi fesztiválon nagyon népszerűnek és hasznosnak bizonyult.

Márkus András pénzügyőr dandártábornok, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főosztályvezetője arról beszélt, hogy a fiatalok nem ismerik munkájukat, ezért készséggel adnak információt vám- és adóügyekben. Elmondta, várják szeretettel a leendő NAV-osokat, azon belül is főleg a vámosokat, és náluk is lesz kvízjáték – ahogy a dandártábornok fogalmazott – szerény nyereményekkel.

Szabó Szilvia rendőr százados, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője a balesetmegelőzést emelte ki és azt, hogy senki se üljön ittasan a volán mögé – és utasként se szálljon be olyan barát, ismerős autójába, ahol gyanús a sofőr.

El lehet ide hozni a potenciális autóvezetőt egy alkoholszondára

– mondta, hozzátéve, ha szükséges vegyék inkább igénybe a bulitaxi szolgáltatást.

Hangsúlyozta, az is fontos, hogy mindenki figyeljen a poharára, hogy abba ne kerüljön semmi, ami veszélyes lehet. Elmondta, ők is várják a jövő rendőreit és még inkább a leendő határvadászokat.

Nagy plénum előtt nem ajánlották fel a kérdezés lehetőségét a sajtónak, kicsi előtt azért kíváncsi voltam, mi volt a legutóbbi fesztiválon a rekord alkoholszint. Ilyen adattal nem tudtak szolgálni, de ezt Holubán Csilla is érdekesnek találta.

Ezúton is kérem tisztelettel a fesztivál végén a legmagasabb alkoholszintet elérő fiú és lány, vagy hölgy és úr következő adatait: becsült életkor, becsült súly és mért alkoholszint. Az külön köszönném, ha ezt még úgy is megbontanák, hogy az illető saját lábán érkezett, vagy barátai támogatták/húzták oda…

Nyitókép: NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága