Megcáfoltak egy interneten terjedő rémhírt a szabolcsi rendőrök

Helyi hírek

A police.hu szerint a közösségi oldalakon időről-időre szárnyra kapnak minden alapot nélkülöző rémhírek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településéről is aggódó emberek érdeklődtek a rendőrségen, és az internetes hozzászólások is megszaporodtak, többen egy titokzatos mikrobuszt emlegetnek, amely több Szabolcs megyei településeken bukkan fel és állítólag az utcákat járja. A rendőrség minden eddig érkezett bejelentést ellenőrzött, de bűncselekményre utaló körülményt nem állapított meg.

A legutóbbi bejelentés szerint egy fiatal férfi azt állította, hogy 2022. augusztus 20-án 13 óra körül Nagykállóban ismeretlenek egy kisbuszba rángatták és bántalmazták. A bejelentést követően a rendőrség haladéktalanul megkezdte a körülmények vizsgálatát, azonban az eddig elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan tény, amely megalapozta volna a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.

A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül olyan minden valós alapot nélkülöző híresztelést, amellyel másokban indokolatlan félelmet vagy pánikhangulatot kelthetnek.