Borovics Tamás szegedi színész jótékonysági fagylaltmérése

Sáriért mérte a fagyit Borovics Tamás

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Jótékonysági kampányt indított Sári megsegítésére a Somogyi fagyizó. Egy-egy közismert szegedi áll a belvárosi fagyizó pultjába három napon keresztül egy egy órára.

Sári egy vidám, cserfes ötéves szegedi kislány, szeptemberben tölti be a hatodik életévét. Egy ritka születési rendellenességgel látta meg a napvilágot, mely miatt teljes testében izommerevséggel küzd, rendszeres terápiákra van szüksége ahhoz, hogy egyszer önállóan járhasson. 6 hónapos korában jelentkeztek az első tünetek, mozgása elmaradt ikertestvéréhez, Lilihez képest.

Nagyon drágák a kezelések, ezért is hozták létre az Alapítványukat tavaly márciusban, mert már nem bírták tovább anyagilag. Ha nem biztosítják ezeket a lehetőségeket Sári számára, nem fogja elérni azt a maximumot, amit elérhet.

Sárinak és tulajdonképpen az egész családnak a kedvenc helye az újszegedi Somogyi Fagyizó, ahova nyaranta gyakran ellátogatnak. A két tulajdonos, Gilinger-Erdélyi Cintia és Gilinger Péter is a szívébe zárta a kislányt, így elhatározták, szeretnék megsegíteni a kislány terápiáját. Ezért az ünnepre készülve, csütörtöktől szombatig minden nap egy-egy közismert szegedi állt a belvárosi fagyizó pultjába. Az ez idő alatt befolyt bevételt 100 százalékban a Sára Lépteiért Alapítványnak ajánlják fel.

Csütörtök 16.00-17.00 óra között Borovics Tamás – képeinken -, a Szegedi Nemzeti Színház színésze mérte a fagyit, garantálva ezzel a jó hangulatot. Pénteken Molnár Balázs, a Rádió 1 DJ-je “segített be”, szombaton délután 4 és 5 óra között Kis Máté, ökölvívó, ex-WBO bajnok áll majd a pult mögött a fagyiskanállal.

Fotók: Frank Yvette