Vízivándor túra MVM

 Élménydús volt a háromnapos Csongrád-Szeged vízivándor túra

Helyi hírek Ország Sport

Háromnapos tiszai vízivándor túra ért véget csütörtökön Szegeden, a fiatalok egy mindszenti és egy algyői megálló után ma érkeztek meg vízitelepre.

Petrovics Kálmántól, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület klubigazgatójától megtudtuk, az idei vízivándor túrán 240-en vettek részt, ez már az ötödik ilyen program, volt már 300 feletti is a létszámuk. Szervezője a Vajda Attila Regionális Akadémia, amelynek menedzsere az MVM Szeged VE szakmai vezetője, Sík Márton.

Megtudtuk, az ország többi akadémiájáról is bőven érkeztek fiatalok, akiket szüleik vagy Csongrádon “tettek ki”, vagy Szegedről vitték őket az egyesület buszaival. A hajókat külön szállították az indulási ponthoz, ezeket is az MVM Szeged VE biztosította.

“Meglepetésvendég” is volt, az egyesület olimpiai bajnoka, Kárász Anna is csatlakozott egy időre az idei vízivándor túrához. – Este tűzrakás, éneklés, végig jó hangulat, és ami a legfontosabb, napközben nem volt idejük és alkalmuk az okostelefonokat nyomkodni – mondta portálunknak Petrovics Kálmán, aki kérdésünkre katonanyelven hozzátette: rendkívüli esemény nem történt. Ahogy fogalmazott, az volt rendkívüli, hogy 240 fiatalt így megmozgattak.

A jó hangulatot tökéletesen visszaadják azok a kisvideók, amit a túra során töltöttek fel az egyesület közösségi oldalára. Ezeken sok egyéb mellett az is látható, milyen hosszú asztal kell ennyi éhes fiatal vacsora/reggeli szendvicséhez, egytálételéhez.

– ka –

Fotók: Frank Yvette

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!