Volt szegedi tévések a Mars téri piacon

A volt szegedi tévések már tartozékai a Mars téri piacnak

Helyi hírek Kultúra

Volt szegedi tévés kollégák hosszú évek óta minden pénteken délelőtt együtt kávéznak a Mars téren – ahogy labdarúgásban a játékvezető a pálya tartozéka, ők a piaccal vannak így.

Körülbelül 10 éve járnak össze, de így öten két esztendeje. Van egy hatodik tag is a társaságban, Gémes Géza nyáron Balatonon van, ősszel csatlakozik újra hozzájuk. Természetesen az “értekezleteken” mindenféle téma előkerült, felelevenednek a régi sztorik, az emlékezetes ugratások. Az utóbbiakból persze ma sincs hiány.

Amikor ott jártunk, éppen Czérnay Károlynak hozott Stefanik Sándor egy kis szegedi papucsot, mert ő a társaságban a papucs. – Karcsi úgy szokott jönni, hogy  hozza a magával a feleségét is, ami egyébként teljesen normális. Amikor az asszony végez a bevásárlással, addigra ő is mindig pont végez a kávézással. Meg is kapja tőlünk, hogy itt senkit sem szokott a felsége sürgetni – mondja mosolyogva a csapat önjelölt sajtószóvivője, Stefanik Sándor.

Megtudjuk egy kicsit mindenki más irányultságú, de higgadtan tudnak politizálni, együtt dolgoztak több évtizedet, bátran és őszintén beszélhetnek egymás között.

Sok szó esik a rokonokról, gyerekekről, unokákról, menyekről, vejekről és persze örök téma a szakma is. Beszélgetnek a tévéről, a színházról és sokat nosztalgiáznak a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kapcsolatban is, amelyhez mindenkinek volt kevesebb vagy több, de inkább több köze az elmúlt és gyorsan elrepült évtizedekben.

A nyitóképen balról jobbra:  Vecsernyés Péter, Tóth Zoltán István, Stefanik Sándor, Czérnay Károly, Szandi János.

Fotók: Frank Yvette