Koreai cég nyíregyházi bejelentése W- Scope

Az idei év legnagyobb magyarországi beruházását Nyíregyházán valósítják meg

Helyi hírek

Szijjártó Péter sajtó tájékoztatót tartott, ahol külön köszöntötte a nyíregyházáról érkezőket. Az idei év legnagyobb beruházását jelentette be, a dél-koreai W-Scope nyíregyházán nyitja meg a legújabb üzemét.

A cég akkumulátorok gyártásával foglalkozik, és szorosan kapcsolódik az autógyártáshoz a tevékenységük. Szijjártó Péter elmondta, hogy az autóipar hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Magyarországon húzóágazatnak számít, hiszen az autóipar tavaly 9400 milliárd forint termelési értéket termelt. Az autóiparban jelenleg is egy forradalom zajlik, hisz a jövő az elektromos autógyártásé, és ezért fontos a gyors átállás a legújabb technológiákra.

Az elektromos akkumulátorgyártásban nagyhatalommá váltunk, mára Kína és az USA után Magyarország a harmadik legnagyobb akkumulátorgyártó a világon emelte ki a külügyminiszter. Magyarország 12 évvel ezelőtt indította el a keleti nyitás politikáját, amely egy sikertörténet lett Magyarországon. A W-Scope első európai üzemét nyíregyházán nyitja meg és szeparátorfilmet fognak gyártani, ez a beruházás 1200 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán és a vonzáskörzetében.

A cég 290 milliárd forint értékben fektet be a térségben, amivel ez az idei év legnagyobb magyarországi beruházása. Szijjártó elmondta, hogy nagy verseny folyt azért, hogy a koreai cég melyik országban nyissa meg az üzemét, de végül sikerült Magyarországra csábítani. Külön köszönetet mondott Kovács Ferenc polgármesternek és Szabó Tünde kormánybiztosnak, hogy segítették a munkát és ezáltal a beruházási versenyt meg tudták nyerni.