Debreceni Egyetem

Egyre több a szabálysértés és a bűncselekmény a Debreceni Egyetemen – állítja egy HÖK-vezető

Helyi hírek

A Debreciner szúrt ki egy időközben törölt Facebook-bejegyzést, amelyben Bihari Máté, a Debreceni Egyetem műszaki karának HÖK-elnöke azt írja, az egyetemen megemelkedett a szabálysértések és bűncselekmények száma.

Bihari a posztban Husi Géza dékán észrevételét továbbította, amely arról szól, hogy a hallgatók egyre többször követnek el fegyelmi vétséget. Nemcsak olyan esetekről van szó, amik szabálysértésnek minősülnek, hanem bűncselekmények is. Bihari felhívja a hallgatótársai figyelmét, hogy még a szabálysértések is vezethetnek kirúgáshoz.

„Ebben az évben volt már példa hivatalos dokumentum hamisítására, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakos megnyilvánulásra, lőszerrel való visszaélésre, fegyverrel való visszaélés gyanújára, számonkérések alkalmával csalással történő előnyszerzés kísérletére és előnyszerzésre, valótlan állítások tényként való bemutatására és abból előnyszerzésre”

– olvasható a törölt, de az internet által nem feledett levélben.

Rákérdeztünk az egyetem sajtóosztályánál, hogy a levelet miért törölték, hiszen a képernyőfelvételek úgyis megőrzik azt az utókor számára. Ha esetleg reagálnak, frissítjük a cikket.