Esőfelhő, zivatarfelhő

Labilissá kezd válni a légkör északkeleten, reménykedhetünk egy kis csapadékban

Helyi hírek

A délután folyamán egyrészt a keleti megyékben lesz jelentős a labilitás, különösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol kis eséllyel heves zivatar is kialakulhat – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Emellett a délnyugati tájakon is kedvezőek a légköri feltételek a heves zivatarokhoz, ott a a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. Ezek a feltételek jobbak, mint a szabolcsi részen, ezért a délnyugati megyékre narancssárga veszélyjelzést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat Hajdú-Bihar megye északi és középső járásaira citromsárga (elsőfokú) riasztást adott ki a zivatarveszély miatt:

A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az előrejelzést, ha a gyengébb verzió valósul meg, a hevesebb események délnyugati határainkon kívül maradnak. Az éjszaka második feléig a Dunántúl délnyugati, déli részein még előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás jelentősen veszít erejéből, de továbbra is előfordulhatnak élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Hogy miért lenne nagy szükség a csapadékra? Vessünk egy pillantást a legfrissebb aszályindexre: