A PannErgy eladta a debreceni közműelosztó rendszerét

Helyi hírek

A PannErgy értékesítette a debreceni közmű elosztó rendszerét a TT-Geotermia Zrt. teljes üzletrészének eladásával – közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a PannErgy Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.
kizárólagos tulajdonosa a TT-Geotermia Zrt.-nek. A TT-Geotermia tulajdonában áll a PannErgy debreceni közműelosztó rendszere, ami javarészt koros berendezésekből és eszközökből áll. Ezek üzemeltetése és a kapcsolódó szolgáltatások nem részei a PannErgy megújuló energiatermelésre meghatározott stratégiájának, illetve számottevő gazdasági eredményt sem termelnek.

Az adásvételi megállapodás szerint az üzletrészt képviselő összes részvény értékesítési ára 90 millió forint. A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció nem eredményezi a PannErgy publikus EBITDA terveinek frissítését. A 2021-es üzleti évben ezek a tételek mintegy 850 millió forint többlet árbevételt, és megegyező összegű közvetlen értékesítési többletköltséget jelentettek – írják a tájékoztatásban.

A PannErgy Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír keddi árfolyama 1010 forint volt, a részvény 126 forint történelmi minimumot, és 2400 forint történelmi maximumot ért el.