Nem azt fejlesztették Debrecenben, amire szükség lett volna – Mándi László szerint változásra van szükség

Helyi hírek

A 12 éve regnáló Fidesz-kormány tevékenységét véleményezte országos és helyi viszonylatban Mándi László, Hajdú-Bihar 2. számú választókerületének ellenzéki jelöltje.

A fideszes Pósán László ellenfele úgy fogalmaz, az Orbán-kormány szétszakította az országot gazdagokra és szegényekre, barátokra és ellenségekre, és teljesen tönkretették a párbeszédet a két “tábor” között. Bár rendszeresen megtalálja a közös hangot a Fidesz-szavazókkal is, a kormánynak nem ez az érdeke.

Mándi László szerint Debrecen fejlődése is az aránytalanságról és az egyenlőtlenségről szól.

Így történhet, hogy az állam néhány év alatt 200 milliárd forintot ad a BMW-gyár előkészítésére, és hirtelen 2×2 sávosodik a 33-as út, autópálya-lehajtók és bicikliutak épülnek, vasútvonalak újulnak meg. Miközben az emberek legalább egy évtizede várnak az Intermodális Központra, a földutak leaszfaltozására, a városi úthálózat felújítására, vagy egyes helyeken a közvilágításra vagy a csatornázásra. Így történhet, hogy 3 milliárdból luxusszínvonalú, milliós tandíjú magániskolát húznak fel a város északi részén, miközben a déli városrész iskolái, óvodái évtizedekkel ezelőtti állapotokat mutatnak

– fogalmaz, majd hozzáteszi:

“Mindenki érzi már, hogy ez a rendszer, a Fidesz rendszere nem tartható fenn tovább. Nem feszíthetik tovább a húrt, nem gazdagíthatnak tovább keveseket sokak kárára.”

Interjúnk Mándi Lászlóval:

“Nem a szalagvágásokért fogok politizálni” – Kérdésekkel provokáltuk Mándi Lászlót, a Momentum debreceni képviselőjét