Átadták a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának új oktatási épületét

Átadták a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának új oktatási épületét

Helyi hírek

Átadták a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségtudományi Karának új – az ország első főápolója, Kossuth Zsuzsana nevét viselő – oktatási épületét Budapesten, a VIII. kerületben kedden.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ünnepélyes átadáson azt mondta, az SE nemcsak a magyar, hanem a közép-európai régió egészségtudományának zászlóshajója. “A mai napon pedig új vitorlát kapott” – fogalmazott, majd közöte: a beruházásra a kormány mintegy 6 milliárd forint költségvetési támogatást biztosított, és az új, hatszintes oktatási épület 615 nap alatt készült el.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora beszédet mond a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának új – az ország első főápolója, Kossuth Zsuzsana nevét viselő – oktatási épületének ünnepélyes átadásán Budapesten, a VIII. kerületben 2022. március 29-én. Az alső sorban jobbról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, mellette Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára. MTI/Kovács Tamás

A miniszter rámutatott, az egészségtudományi kar jól illusztrálja azt a folyamatot, amelyet a magyar felsőoktatás végigjárt az elmúlt évtizedben: a tévúton járó oktatáspolitikát egy ambiciózus, gazdasági és a társadalompolitikai célkitűzésekkel rendelkező politika váltotta fel.