Eutanáziát szeretne Alain Delon

Világ

A 86 éves francia színész szeretné, ha kegyes halálban részesülne, már szervezi az eutanáziáját.

Alain Delon a fiát kérte meg arra, hogy rendezze el a halálát egy svájci klinikán.

A megrendítő hírt An­thony Delon, a filmlegenda legidősebb fia egy interjúban árulta el. Elmondta, ígéretet tett apjának, hogy mellette lesz a legutolsó pillanatig – írja a Blikk.

Igen, apám megkért, hogy szervezzem meg az eutanáziáját

– közölte An­thony Delon, akinek édesanyja, a januárban elhunyt Na­thalie Delon is a kegyes halált választotta, amikor rákkal küzdött. Ő is a fiát kérte meg, hogy segítsen neki ebben, de ez a pillanat végül nem jött el, halálát a betegség okozta. Alain Delon nem szeretne fájdalmas halált.

Támogatom az eutaná­ziát. Egyrészt azért, mert Svájcban élek, ahol legális, másrészt azért, mert szerintem ez a leglogikusabb és legtermészetesebb dolog. Egy ponton az embernek joga van ahhoz, hogy békében távozzon, anélkül, hogy kórházakon, injekció­kon és más dolgokon keresztülmenne…

 – ezt még egy 2018-as interjúban mondta, és már akkor megírta a végrendeletét is. A világhírű francia színész szerint jó dolog, ha az ember a saját szobájában halhat meg, azok között, akiket szeret, és úgy gondolja, az ember utolsó pillanataiba senkinek sincs beleszólása.

Fotó: Facebook/Alain Delon Rajongók Klubja