Kiss László momentumos hajdú-bihari önkormányzati képviselő

A hajdú-bihari ellenzék szerint brutális megszorításokra készül a Fidesz

Helyi hírek

Miután rendesen kiürítették az államkasszát, brutális megszorításokra készül a Fidesz – állítja több hajdú-bihari ellenzéki képviselőjelölt is Facebook-oldalán.

Mint írják, “mindenki számára egyértelmű: a magyar gazdaság egyre rosszabb állapotban van. Elszabadult az infláció, az euró 400 Ft közelében, a boltban szintre hétről-hétre emelkednek az árak”.

A Fidesz pedig láthatóan képtelen úrrá lenni a helyzeten. Félelmében hatósági árakat vezetett be, miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat. Talán nem véletlen, hogy egyetlen sort sem tettek közzé a programjukról. Pontosan tudják, hogy ha elmondanák, mire készülnek, biztosan veszítenének.

Az ellenzék szerint azért is tudható, hogy durva megszorítások jönnek, mert a jelenlegi kormány nem számíthat az Európai Unió segítségére. Azt a 2500 milliárd forintos támogatást ugyanis, amit megítéltek a magyar gazdaság talpra állítására, az EU a Fidesz-kormány alatti brutális korrupció miatt tavaly óta visszatartja. A Fidesznek így nem marad más választása, ha nyerne, mint hogy drasztikus megszorításokkal csökkentse a kiadásokat és növelje a bevételeket.

A felmerülő kérdéseket vitával tisztázná Kiss László, az ellenzék hajdúszoboszlói körzeti jelöltje és Mándi László (2-es körzet), de eddig sem Bodó Sándor, sem Pósán László nem reagált a kihívásra a Fidesz részéről.