Rendőrautót rongált meg az embercsempész

Rendőrség

Az őt feltartóztató rendőrök autóját is megrongálta egy embercsempész, aki 15 illegális migránst szállított szombat délelőtt – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a rendőrség Zsana közigazgatási területén belül próbált meg ellenőrizni egy autót, amelynek litván sofőrje az ajtót kinyitva megrongálta a mellette álló szolgálati járművet, majd elszaladt.
A 24 éves férfit a rendőrök elfogták, ellene embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.A járműben 15 – magát tunéziai állampolgárnak valló – illegális migránst találtak.

A gyanú szerint a sofőr segítséget akartak nyújtani a csoportnak abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.