Moldova György

Újra megházasodott a 88 éves Moldova György

Ország

Moldova György két évvel ezelőtt veszítette el feleségét, most újranősült. Otthonukban vette el Palotás Katalint, aki évtizedek óta várt az íróra.

Palotás Katalin irodalmi szerkesztő több mint 20 évvel ezelőtt ismerte meg Moldova Györgyöt, és már akkor tudta, az író hozzá tartozik. Ő azonban házas volt. Moldova György felesége 2020-ban hunyt el, utána viszont egymásba kapaszkodtak. Most pedig túl vannak az esküvőn is, amire az otthonukban került sor.

Megható pillanatok voltak. S az ember öreg fejjel is ki tudja mondani az igent. Az otthonunkban történt mindez, eljött hozzánk az anyakönyvvezető, s mi szépen, elegánsan felöltözve, tanúk jelenlétében fogadtuk, aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie. Katalin csodálatos nő, sokat jelent számomra, hogy van, támogat és mellettem, mögöttem áll. Vigyáznunk kell magunkra és egymásra

– nyilatkozta Moldova György a Blikknek és azt is elmondta, 88 évesen már óvatosan tervezhet. A Covid is leterítette őket, hiába kaptak három oltást is, napokig az ágyból sem tudtak kikelni. Szerencsére már mindketten jól vannak. Moldova György kora ellenére nagyon aktív, legújabb kötete nyáron jelenik meg. De a választásra is nagyon készül.

Hamarosan választ az ország, én is elmegyek és megteszem, amit a lelkem, a szívem diktál: szavazatommal próbálok hozzájárulni, hogy ez a korrupt rendszer megszűnjön

– mondta Moldova György, aki mindig baloldali volt.