Olajtározót robbantottak fel az oroszok, egy hatéves kisfiú is meghalt, Trump véleménye változóban

Európa
Heves harcokról érkeztek jelentések vasárnapra virradóra Ukrajnából, az ukrán kormányerőket több térségben is „minden oldalról” támadta az orosz haderő. Kijev egyik elővárosában, Vaszilkivben orosz rakétatalálat ért egy olajfinomítót, amely ennek következtében lángra kapott. A délkelet-ukrajnai Luhanszk megye szakadárok uralta térségében felrobbant egy üzemanyagraktár, amelyben 200 tonna dízelolaj lobbant lángra.

Stratégiai célpontokat lőttek szét

A legfrissebb sajtóértesülések szerint találat ért egy nukleárishulladék-tárolót az ukrán fővárosban, Kijevben. A Kanal 24 televízió szerint a Radon Union nevű vállalat lerakatát több orosz gránát találta el. Az első mérések alapján „a védelmi övezeten kívüli civil lakosság nincs veszélyben”.

A helyszíni beszámolók szerint a kelet-ukrajnai Harkivnál visszaverték a támadókat. A városban a harcok következtében felrobbant egy gázvezeték vasárnapra virradóra. Az UNIAN helyi hírügynökség jelentése szerint orosz csapatok robbantották fel a vezetéket.

 

Kijev egyik elővárosában, Vaszilkivben rakétatalálat ért egy olajfinomítót, amely ennek következtében lángra kapott.

 

A Kyiv Independent című hírportál a fővárostól délnyugatra fekvő Vaszilkiv polgármesterére hivatkozva arról számolt be, hogy a települést és a helyi repülőteret ballisztikus rakétákkal lőtték. „Az ellenség mindent meg akar semmisíteni a környéken” – mondta Natalia Balasinovics polgármester.

Odesszában és más városokban is Molotov-koktélok tömegével várják a támadókat:

 

A legfiatalabb áldozat

A CNN azt írja, Harkovban meghalt egy civil nő, amikor egy kilencemeletes lakóházat talált el lövedék. Az amerikai tévécsatorna azt is jelentette, hogy

Kijev nyugati részén lelőttek egy hatéves kisfiút. Az eddigi információk szerint ő a háború eddigi legfiatalabb áldozata.

Szombat este a délkelet-ukrajnai Luhanszk megye szakadárok uralta térségében felrobbant egy üzemanyagraktár, amelyben 200 tonna dízelolaj lobbant lángra.

A Rovenki nevű településen történt robbanás oka egyelőre ismeretlen. A szeparatisták szerint vannak áldozatok. Az egyik helyi hírcsatorna Telegram-oldalán felvételt tettek közzé az éjszakát megvilágító, lángoló raktárról.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) legfrissebb becslése szerint már csaknem 300 ezren menekülhettek el a harcok elől. 160 ezren Ukrajnán belül kerestek menedéket biztonságosabb térségekben.

Hozzávetőleg 116 ezren hagyhatták el eddig az országot főleg Románia, Lengyelország, illetve Moldova irányába. A világszervezet attól tart, hogy akár ötmillióra is duzzadhat az ukrajnai menekültek száma.

Trump már nem akkora orosz-fan