Siófoki Járási Ügyészség emelt vádat a férfival szemben, aki hétmillió forintot érő hajó alkatrészt sikkasztott el

Rendőrség

A Siófoki Járási Ügyészség minősített sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy hajóépítéssel foglalkozó cég ügyvezetőjeként több mint hétmillió forint kárt okozott a megbízójának, de az általa képviselt céget is megkárosította.

A 47 éves férfi 2017 márciusában a cég nevében megállapodott egy másik gazdasági társasággal, hogy részére hajókat épít, ennek keretében pedig az anyagbeszerzést is vállalta. Az következő két évben a vádlott 13 alkalommal vásárolt a megbízója nevében olyan hajó alkatrészeket – így többek között orrsugár kormányokat, műgyantát, hajócsavarokat és padlóburkolatot –, amelyeket az elkészített hajókba nem épített be, hanem azok jogtalan eltulajdonításával összesen 7.369.717 forint kárt okozott a megbízójának.

A férfinak ezen túlmenően azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert a képviselt cég számlájáról többször a saját bankszámlájára utalt pénzt, melynek magáncélra történő felhasználásával további 4.600.000 forint kárt okozott.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.