Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség az egykori munkatársát agyonverő férfi ügyében

Rendőrség

A bíróság 21 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki az egykori munkatársát agyonverő férfival szemben. Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Nógrád Megyei Főügyészség 2020 januárjában emelt vádat egy középkorú férfival szemben, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt.

A Balassagyarmati Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, és őt 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A megállapított tényállás szerint a budapesti illetőségű elkövető 2018 októberében látogatta meg a korábban külföldön vele dolgozó ismerősét Balassagyarmaton. Egész este szórakoztak, italoztak, ennek során az egyik söröző előtt a vádlott a vendéglátóját többször megütötte. Később a sértett házába mentek, ahol tőle kölcsönt kért eredménytelenül. Ekkor szidta, majd brutálisan bántalmazta vendéglátóját, a sértett szenvedését, az életéért történő könyörgését mobiltelefonjával rögzítette.

Az elhúzódó bántalmazás következtében a sértett a lakásban meghalt. A vádlott ezt észlelve reggel álnéven mentőt hívott az áldozathoz, majd a helyszínről távozott.

Az ítélet ellen az ügyész aljas indokból történő elkövetés megállapításáért, valamint életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést azzal, hogy a bíróság határozzon a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról. A vádlott felmentésért, védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta.

A férfi a másodfokú eljárás befejezését letartóztatásban várja.