Sír bántalmazott nő

Két teljes hónapja fizetés nélkül él a kollégáit nemi erőszakkal vádoló hajdú-bihari rendőrnő

Helyi hírek

Fegyelmit is kapott és két hónapja nem kap fizetést Zsiga Katalin, aki a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen azzal vádolta meg kollégáit, hogy megerőszakolták őt. Az Index értesülései szerint az ügyben jelenleg is zajlik a nyomozás.

A vád szerint a hajdú-bihari illetőségű nőt két kollégája elkábította, ezt követően pedig megerőszakolta. Zsiga Katalin állítása alapján később az egyik férfi be is ismerte tettét, ráadásul az esetről videófelvétel is készült.

Az ügyben feljelentést tett és a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

A legfrissebb információk szerint a rendőrnőt már szembesítették azzal a volt kollégájával, akitől tudomást szerzett a videó létezéséről, de  az viszont továbbra sem nem nyert bizonyítást, hogy valóban rögzítették az erőszakot.

A nő az ügyészségnél kezdeményezte igazságügyi orvosszakértő kirendelését, hogy bizonyíthassa, hogy a szexuális cselekmény tényleg megtörtént. Az eljárás során szorgalmazzta annak a sötétkék ruhának a lefoglalását, amit a történtek idején viselt.

Zsiga Katalin tavaly decemberben világossá tette felettesének, hogy nem hajlandó tovább azokkal a rendőrökkel együtt dolgozni, akik megerőszakolták őt. Ennek az lett a követezeménye, hogy december 10-e óta egyáltalán nem dolgozik.

Ellene emiatt a Készenléti Rendőrség parancsnokhelyettese fegyelmi eljárást indított, de ennek lefolytatását felfüggesztették, amíg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség meg nem vizsgálja, hogy a rendőrnő szándékosan elkerülte-e a szolgálati feladatai ellátását. A nő azt állítja, hogy a munkahelyén büntetik amiatt, hogy feljelentette a kollégáit.

További részletek az index.hu-n.

Fotó: illusztráció

 

Két kollégája erőszakolhatott meg egy rendőrnőt, mert “nem adta oda magát”