Díszkarddal támadt a férfi a kutyáit sétáltató sértettre Győrben

Rendőrség

Vádemelés a 69 éves férfi ellen, aki egy díszkarddal támadt rá az utcán a kutyáit sétáltató sértettre.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 69 éves terhelt 2021 augusztusában Győrben keveredett szóváltásba egy férfival, aki két kutyáját sétáltatta. A 35 éves sértett szerencsétlenségére az elkövető a szóváltást megelőzően épp egy díszkardot tisztogatott, így azzal támadt a sértettre.

A vádlott a karddal kétszer is megvágta a sértett védekezésül felemelt kezét. A sértett azért, hogy meneküljön, egyszer megütötte a vádlottat. Ettől mindketten elestek, és ezután a sértett kutyái is az elkövetőre támadtak gazdájuk védelmében. A sértett ekkor már azzal volt elfoglalva, hogy a vádlottról leszedje a kutyákat.

A cselekmény során a vádlott és a sértett is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A sértett nem terjesztett elő magánindítványt, nem kérte, hogy a sérülései miatt is járjanak el a terhelttel szemben.

Így a férfi ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kép: illusztráció.