A hajdú-bihari ellenzék bejelentette: készen áll a kormányváltásra

Helyi hírek

“Hajdú-Biharban is egységes az ellenzék, és készen állunk az áprilisi kormányváltásra” – közölte Mándi László, Pósán László kihívója, a hajdú-bihari 2-es számú választókerület ellenzéki jelöltje.

Találkozó is volt, ahol bár Hegedüs Péter, a 6-os és Varga Zoltán, az 1-es számú választókerület jelöltje nem tudott részt venni, velük is rendszeres a munkakapcsolat.

Mándi László összegzése szerint az alábbi problémákat kell mielőbb orvosolni a megyében:

Hajdú-Bihar megye és Debrecen rendkívül egyenlőtlen és igazságtalan módon fejlődött az elmúlt 12 évben. Kevesek jutottak hihetetlen erőforrásokhoz, miközben sokak számára fontos nagyberuházások és fejlesztések maradtak el vagy valósultak meg sok-sok év késéssel.

Debrecen fejlődése hiába tűnik kiemelkedőnek Hajdú-Bihar megye többi, leszakadó települése mellett, valójában itt is csigalassúságú araszolást, számtalan be nem váltott ígéretet, és szemfényvesztő látszatberuházásokat találunk.

A helyi Fidesz úgy beszél a régióközponti szerep álmairól, hogy egy normális vasútállomást és buszállomást nem sikerült összehozni 12 év alatt. A bevezető utak közül egyedül a Sámsoni utat sikerült négysávosítani egy rekordlassú építkezés során, de mivel a városon belüli szakasz csak ki tudja mikorra készül el, a dugók ugyanolyan mértékűek maradtak.

A déli városrésszel pedig látványosan nem tud mit kezdeni a fideszes politikai vezetés. A német nagyvállalatokon kívül senkivel nem foglalkoznak, így kizárólag az ipari parkba áramlott komolyan vehető fejlesztési forrás az elmúlt években. A fejlesztési koncepciók féllábúak, csak a gazdasági szereplőkre koncentrálnak, és elfelejtik, hogy egy város elsősorban az itt élők és nem az idetelepült cégek otthona.

Mándi László, Salamon Gergő (3-as sz. vk.), Kiss László (5. sz. vk.) és Szántai László (4. sz. vk.) a teljes megyét érintő fejlesztési irányokról is értekezett.

Kik nyernék a hajdú-bihari körzeteket, ha most lenne a választás? Friss számítások!

Szóba került a Hajdúszoboszló-Debrecen-Hajdúböszörmény vonalon közlekedő tram-train megépítése is, melyet a fideszes országgyűlési képviselők ugyan többször belengettek már, jelenleg még előzetes tervek sem készültek a beruházásról.

Hasonlóképpen szükség van a megye úthálózatának és vasúti közlekedésének fejlesztésére, hiszen hogyan akarna Debrecen régióvezetővé válni, ha még a megye településeiről is kínszenvedés bejutni a megyeszékhelyre?

– tették fel a költői kérdést.

Az ellenzéki jelöltek abban is egyetértenek, hogy a környékbeli települések integrálása Debrecen életébe minden érintett félnek előnyére válna.

Fotó: Facebook/Mándi László