Üllés külterületén üldözték a rendőrök a román embercsempészt

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki 7 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottat 2021. december 29. napján délben akarták igazoltatni a rendőrök Üllés külterületén, megkülönböztető jelzés használata mellett. A férfi azonban nem állt meg, továbbhajtott és csak több kilométer múlva sikerült őt feltartóztatni. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a gyanúsított röviddel azt megelőzően felvett a járműbe 7 – magát szír állampolgárságúnak valló – személyt, akiket a gyanúsított megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ebben megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés ténye, a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tart a mai napon ülést, telekommunikációs eszközzel.

Kép: illusztráció.