29 fő ellen indulhat eljárás egy debreceni házibuli után

Rendőrség

Még 2019. július 2-án este hívta fel valaki a rendőröket azzal, hogy egy debreceni ingatlanban házibuli van, hangoskodnak, és zavarják a szomszédokat. A járőrök a helyszínen három személyt igazoltattak. A 26, 27 és 30 éves férfiak feltűnően zavartan viselkedtek, ezért a egyenruhások bementek az ingatlanba, ahol kábítószergyanús növényi származékot, tablettákat és fehér port találtak. A három férfit előállították, és velük szemben eljárást indítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói az ügy felgöngyölítése során közel harminc embert azonosítottak, akiket kapcsolatba lehetett hozni különböző kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel. A rendőrök az ország több pontján tartottak összehangolt akciókat, és a kutatások alkalmával több kilogramm kábítószert, valamint a mérésükhöz és a csomagolásukhoz szükséges kellékeket találtak, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében közel egymillió forintot foglaltak le.

A nyomozók bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyolc főt, míg további 21 fogyasztót kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.