Hajdú-bihari illetőségű is van a Völner-botrány kapcsán letartóztatott végrehajtók között

Helyi hírek

Hét végrehajtó a gyanú szerint összesen majdnem közel 900 millió forintot fizettek Schadl Györgynek, a kar elnökének a kinevezésükért.

Mivel az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János által aláírt dokumentum elég sok részletet tartalmaz, például azt, hogy melyik járási bírósághoz bekötött végrehajtók a gyanúsítottak, így nem volt nehéz beazonosítani azt a hét végrehajtót, akik – több helyről megerősített információink szerint – már letartóztatásban voltak, amikor Völner Pál neve nyilvánosságra került az ügyben – írja a hvg.hu.

A névsorban szerepel a Győri Járásbíróság mellett dolgozó M.-né Cs. Éva is, aki a Nemzeti Cégtár adatai szerint lakhelye Nagyhegyesen, a Csokonai utca 22. szám alatt található.

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt

Jogi diplomáját 2010-ben szerezte, majd a jogi és végrehajtói szakvizsga után egy önálló bírósági végrehajtónál, ezt követően pedig a Zuglói Polgármesteri Hivatal Lakásgazdálkodási Osztályán dolgozott jogászként.

Saját irodáját 2017 augusztusában alapította meg, majd két hét múlva le is tehette ünnepélyes esküjét – melyet a gyanú szerint 2018. november 12. és 2020. november 30. között összesen 39 450 000 forinttal hálált meg. A cégadatok szerint az adózott bevétele a 2018-as 44 millió után 2019-ben 60, 2020-ban pedig már 82 millió forint volt.