Előre kitervelték, majd a Pilis hegységben leszúrták barátjukat

Rendőrség

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta a társukat tőrbe csaló szerepjátékosok büntetőügyében. 

2014 évben emelt a Pest Megyei Főügyészség vádat abban a bűnügyben, amelyben harmadik alkalommal hirdetett elsőfokú ítéletet 2021. június 15-én a Budapest Környéki Törvényszék. A két férfit bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őket személyenként 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a szabadidejükben un. „szerepjátékban” rendszeresen résztvevő vádlottak számára a sértett kölcsönt folyósított, amit ugyan törlesztettek, de a sértett további követelésekkel állt elő. Ennek ellenére a közöttük lévő személyes kapcsolatot fenntartották.

2010 tavaszán az elkövetők elhatározták, hogy mivel a sértett elárulta a barátságukat, megölik. Először mérgezéssel próbálkoztak, amely azonban nem vezetett eredményre. 2010. április 17-én a sértettet elhívták egy Pilis hegységben tervezett túrára, ahol őt a Szódás-barlang közelében megtámadták, bántalmazták, melynek során a sértett négy késszúrást is elszenvedett és a helyszínen elhunyt. A sértett holttestét az erdős területen elrejtették, mobiltelefonjáról pedig hamis hívásokat kezdeményeztek, majd a sértett gépjárművével Pilisborosjenő térségéből visszautaztak Budapestre, ahol a III. kerületben a járművet lezárva hátra hagyták. Azt 2010 októberében találták meg a rendőrök, a sértett földi maradványai pedig 2011 februárjában kerültek elő.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőjük felmentésért, az ítélet megalapozatlanságára hivatkozással fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügydöntő határozat helybenhagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövetők bűnügyi felügyeletben várják a másodfokú eljárás befejezését.