Prostituált

Prostitúcióra kényszerítette élettársát egy férfi Budapesten

Rendőrség

A sértett kezdetben beleegyezett a szexmunka végzésébe, amikor azonban később abba akarta hagyni, a férfi veréssel, és a családja bántalmazásával fenyegette, valamint rendszeresen bántalmazta is a nőt. Emberkereskedelem és kényszermunka, kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés a vád.

A vádirat szerint a vádlott – egy 39 éves férfi – 2016 márciusától élettársi kapcsolatban élt a sértettel Budapesten. A vádlott az együttélésük során a fiatal nőt rávette arra, hogy prostituáltként dolgozzon. A férfi az ebből származó jövedelemből nem csupán a sértettel közös életvitelét tartotta fenn, hanem az előző élettársának, és a vele közös gyermekének a megélhetését is ebből a pénzből fedezte.

A sértett kezdetben az utcán dolgozott a férfi szoros felügyelete mellett. Be kellett számolnia a naponta megkeresett összegről, és a napi munkavégzését csak futtatójának az engedélyével fejezhette be. A sértett a napi bevételét minden esetben átadta a férfinak, aki ebből a pénzből magas színvonalon élt.

A sértett később egy internetes weboldalon hirdette a szolgáltatásait. A férfi meghatározta neki, hogy naponta hány vendéget kell fogadnia, és mennyi pénzt kell megkeresnie, ellenkező esetben azzal fenyegette, hogy nem ad neki enni, és nem engedi aludni, amíg azt a pénzt meg nem keresi.

A sértett 2019 novemberében jelezte, hogy nem szeretné folytatni a szexmunkát. A férfi ekkor megfenyegette, hogy megveri, és a családtagjait is bántalmazni fogja, ezért a nő végül nem mert felhagyni a prostitúciós tevékenységgel.

A férfi 2020 tavaszától kezdődően a VIII. kerületi lakásukban rendszeresen bántalmazta a sértettet, az egyik ilyen alkalommal az egyik szomszéd értesítette a rendőröket. Ezután átköltöztek egy VII. kerületi lakásba, ahol 2020. november 14-én ismét bántalmazta a sértettet, a nőnek a védekezés során eltörött az egyik ujja. A férfi egy korábbi alkalommal, 2017-ben egy nyilvános helyen – egy X. kerületi kerthelyiségben – is bántalmazta a nőt, akinek megrepedt a sértett szegycsontja.

A megfélemlített nő egészen 2020. november 18-ig folytatta a prostitúciós tevékenységet, amikor végül segítséget kért a rendőrségtől.

 A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 39 éves férfit emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével, kapcsolati erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Kép: illusztráció.