A közszolgálati TV híradója miniszterelnökségi dolgozót állított be erdélyi születésű fiatalként

Ország

A 17 évvel ezelőtti népszavazásról számolt be a magyarországi M1 híradója vasárnap, ahol a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról volt szó egy riportban. A beszélgetésben „Paizs Andrea, erdélyi születésű fiatal” beszélt. Csak az felejtették el megemlíteni, hogy Paizs a Miniszterelnökségen dolgozik – számolt be a media1, az azonnali.hu találata alapján.

Az Azonnali.hu hozta le, hogy a magyarországi állami média híradójának beszámolóban előbb a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárának (Potápi Árpádnak) közleményét idézték, majd egy fidelitasos videóból vágtak be egy részletet. Ebben a bemondó állítása szerint „Paizs Andrea, erdélyi születésű fiatal” beszélt. Azt azonban már nem árulták el, hogy

Paizs Andrea a Miniszterelnökségen dolgozik.

Megszólalásában vélhetően folyatosan olvassa kirendelt szövegét.  Nem meglepő módon Paizs a baloldalt kritizáló gondolatokat osztott meg, a kormánnyal kapcsolatban pedig  pozitív hangvételű megjegyzések “szaval”.

„2010 májusáig kellett várnunk arra, hogy visszaadják a becsületünket, és amit a baloldali kormány földbe tiport, azt a nemzeti kormány felemelje” – mondta, majd gondolatait úgy zárta az M1 által civilnek beállított Paizs, „ne engedjük, hogy ezeket a sebeket a baloldal újra felszakítsa! Soha többé baloldal!”.

Felidéznénk, hogy közmédia vezetősége korábban azt állította az ENSZ jelentéstevőjének, hogy a magyar közmédia a brit közszolgálat, a BBC sztenderdjeit követi.

Fotó: M1, híradó