A Miniszterelnökség kérésére vörös színnel világítják meg a debreceni Nagytemplomot

Helyi hírek

A Debreceni Református Nagytemplom a nemzetközi Red Wednesday alkalmából vörös színnel lesz megvilágítva november 24-én este, ezzel kifejezve az üldözött keresztyének iránti szolidaritásukat.

A vörös szerda (Red Wednesday) kezdeményezést az ACN (Aid to the Church in Need) nevű szervezet indította. Céljuk, hogy az év egy napján a világ különböző pontjain egyes épületeket vörös színnel világítsanak meg, így fejezve ki az üldözött keresztények iránti szolidaritásukat.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság felkérésére idén először a Debreceni Református Nagytemplom is csatlakozik a figyelemfelhívó nemzetközi kezdeményezéshez. November 24-én 16:30-kor borul vörös színbe a cívisváros ikonikus épülete, és egészen éjfélig emlékezik fényeivel az üldözött keresztyénekre.

Az Open Doors civil szervezet 2021 elején ismertetett adatai szerint napjainkban meghaladja a 340 milliót azoknak a keresztényeknek a száma, akik nagyfokú üldözés és hátrányos megkülönböztetés áldozatai. Ez azt jelenti, hogy minden nyolcadik keresztényt érint a diszkrimináció. Az üldözés szélsőséges méreteket ölt nagyrészüknél, pontosan 309 millióan szenvednek ettől a világ 50 országában.

– Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség –